21 Temmuzda 30 bin dolarlık seviyeye iniş ardından, 8 günlük ivmeyi kazanan BTC, 29 Temmuz’da ise kırmızı mumla, Ekim 2015’ten beri kayda geçebilecek en büyük galibiyet serisini kaçırdı. BTC 30 Temmuz gecesinde %2.30 değer kaybı ile 38.924 dolardan işlemdeydi. Fiyatın bir kez daha kırılgan yapıya ulaşması ile kritik seviyeler yeniden değişti.
Makalede Ne Var?
Ayı Yanlısı Beklentiler Var!
21 Shares AG’de borsada işlem gören ürünler müdürü olan Laurent Kssis, 8 gün süren rallinin bozuluşu sonrasında ayı yanlısı bir beklenti içinde olduğunu açıkladı. Kssis açıklama yaparak,“ Bu sekiz gün süren ralli ardından, kısa vadeli bir çerçevede düşüş eğilimi meydana geldiğinden BTC’nin kararlarının tekrar sıfırlanması gerekebilir.“ ifadelerini kullandı.
Ek olarak, Quantum Economics’te teknik analist olarak görev alan Imran Yusof ise BTC günlük grafikte 28 bin dolar ile 42 bin dolar arasında baş omuz üst oluşumunun sağ omuza döndüğünü belirtti. Yusof’un açıklamalarına göre görülen bu formasyon son derece tipik bir şekilde düşüş trendini işret ediyor. Analist sözlerine devam ederken, “Bu Aralık ayında Noel 2020’den Şubat başına kadar olan omuz dönemi görüntüsü, şimdiki günlük grafik ile eşleşiyor.“ dedi.
Kıdemli Analistten Bitcoin Hakkında Açıklamalar!
Kıdemli analist Edward Moya ise BTC rallisinin sürebilmesi için gerekli olan şarları açıkladı. Analiste göre Amerika’dan daha fazla ilgiye ihtiyaç var. Moya, Bitcoin’in ödeme aracı olarak kabul edilmesi halinde kurumsal yatırımcı ilgisini daha fazla çektiğini açıkladı. Bu yüzden yeni markaların ve kurumların Bitcoin’i ödeme aracı olarak seçmeleri halinde taleplerin yükselebileceğini ve ralli gelebileceğini düşünüyor. Aksi halde risklerin artabileceğinden söz ediyor. Ek olarak, ünlü analiste göre, kurumsal yatırımcı yönünden gelen daha sıkı taahhütlerin oluşması ralliye güç verebilir.
Ünlü analist Moya’ya göre BTC’deki istikrarlı bir yükseliş, kurumsal yatırımcıların kademeli şekilde uzun vadede BTC işlemi açmaları ardından oluşabilir. Analist, Binance ve FTX kripto para borsalarında BTC türev işlemleri için izin verilen en üst kaldıraçlarda planlı kesintilerin ve azaltmaların yapılmasının konuya yardımcı olabileceğini düşünüyor. Moya aynı zamanda, yüksek risk halinde piyasadan çekilebilecek temkinli yatırımcıların düşüşlere sebep olabileceğini ifade ediyor.
Yusof Sekiz Günlük Ralliyi Değerlendirdi!
Teknik analist Yusof ise 8 günlük BTC rallisi hakkında konuşurken, “Sekiz günlük bu kazanç önemli. Yukarı çıkış için gereken alan önem kazandı. BTC boğalarının 28 bin doların altında destekleyen iradesine karşı 42 bin dolar dirençte baskı kuran ayılar var. BTC düşer ve 35 bin doların üzerinde kalabilirse, yeniden bir yükseliş olası olabilir. Bu gelişme ardından ise 42 bin dolara yükseliş gelebilir. Bu tablo ona şans kazandırır.“ dedi. Ancak 30 Temmuz’sa saatler 22:16 iken BTC 42 bin dolarlık dirence yenik düşerek 39.277 dolara geriledi.%1 oranında değer kaybını tabloya aldı.
Bitcoin 30 Temmuz’da sabah saatlerinde 40 bin dolarlık direnç seviyesinde yer aldı. Kısa vadeli yükseliş trendi ile bu alanı kırarak 40 bin dolar üstünü de gördü. Ancak süre ilerledikçe işler aynı gitmedi. Şuanda ise haftasonu piyasanın kırmızıya boyanabileceği konuşuluyor. Nisan ayından bugüne kadar konsolide olan BTC orta vadeli düşüş trendi riskini hala taşıyor.
Bitcoin’in 25 Temmuz’dan Günümüze Kadar Yaptıkları Neler?
Bitcoin 25 Temmuz tarihinde 50 günlük hareketli ortalamayı kırarak dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak 100 günlük basit hareketli ortalamanın en yakınında olan 40 bin dolar ile 42 bin dolar arasındaki direnç bölgesine sıkıştı. Bu sebeple fiyatın aşağı yöne kayabileceği konuşuluyordu. Nitekim 30 Temmuz gecesinde yine 39 bin dolar seviyesinde fiyat hareketleri tabloya gelmeye başladı.
50 günlük hareketlik ortalamayı inceleyen analistler 34 bin dolarlık alanda destek bulunduğunu açıkladılar. Bu durumda alıcıların müdahale ile fiyatı yükseltmeye çalıştıklarını ancak şuan için iyi bir güzün kazanılamadığını gösteriyor.
Bitcoin İçin Son Durum
Bitcoin geride bıraktığımız haftadan bugüne gelirken hala yükselişini devam ettirebilmesi için 100 günlük hareketli basit ortalamayı kırması ve üstünde kapanışı sağlaması gerekiyor. Diğer yandan bu hareket ardından boğa sezonun gelmesi hakkında konuşulabilir. Göreceli güç endeksi ise Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkışı 30 Temmuz’da yaptı. Fakat aşırı satın alım alanına ulaşamayan RSI, 70 seviyelerinden tekrar aşağı yönlü hareket yaptı.
Analistler Bitcoin grafiğinde yatırımcıları üzebilecek baş omuz formasyonunda söz etmeye başladıkların ise sinyaller geldi. Düşüş olasılığını işaret eden formasyonlar ardından BTC 39 bin dolara doğru hareket etti. Bitcoin 30 Temmuz’da saat 22:26 iken %0.45 değer kaybıyla 39.382 dolardan işlemdeydi. Bitcoin 31 Temmuz’da saat 08:26 olduğunda ise 42 bin dolar direncini tekrar aşamamış olsa da %5.01 oranında artış ile 41.686 dolara çıkış yaptı.