1. Anasayfa
  2. Coin Gündemi

Ethereum Nasıl Satılır

Ethereum satmak için, öncelikle tercih edilen, güvenilir, Ethereum ticareti yapan bir borsa üzerinde hesap açılmalı, hesap açılışı ile oluşan cüzdan içine eklenen Ethereumlar, borsa sistemi içinden ‘’ sat, yatır’’ seçeneğini tercih edilerek, Bitcoin’e veya yasal bir para birimine çevrilmelidir.

Ethereum Nasıl Satılır

Ethereum borsa platformlarının ana sayfalarındaki ‘’üye ol’’ sekmesine girilip, gelen tabloda cep telefon, doğum tarihi, yaşanılan ülke, isim, sanal cüzdana bağlanacak bir banka hesap numarası girilip ‘’kayıt ol’’ kutucuğuna tıklanmalıdır. Bu işlem ile açılan ve belirli bir TL komisyon transferi ile Ether eklenen hesaplarlara ilişkin borsa ekranından, ‘’sat, yükle’’ butonu ile tercih edilen kripto para birimi veya gerçek para birimi karşılığında satış yapılmalıdır. Satış karşılığı ise profile bağlanan banka hesabına transfer olur. Ethereum hakkında merak edilen çok sayıda detay var. Peki bu merak edilenlerin doğru cevapları nedir. Eko Sayfa sizin için bu dosyayı hazırladı.

Ethereum Nasıl Alınır?

Ethereum almak için izlenen adımlar şöyledir:

  • İlk adımda Ethereum’un işlem gördüğü tercih edilen borsa platformlarından birine giriş yapılarak, hesap açılır.
  • Her bir borsa platformunun ana sayfasında yer alan ‘’ hesap aç’’ veya ‘’üyelik yap’’ sekmelerine tıklanıp, gelen tabloya cep telefonu, isim, doğum tarihi ve cüzdana bağlanacak banka hesap numarası girilmeli, ‘’üye ol’’ kutucuğuna tıklanmalıdır.
  • Bu işlem ardından yönlendirilen profil sayfasından ‘’cüzdanlarım’’ sekmesine girilmesi gerekir.
  • Cüzdan içinde ‘’TL yatır’’ butonuna tıklanarak, ekrana gelen panelde yatırılmak istenilen para limiti seçilip, ‘’onay’’ kutucuğuna tıklanır.
  • Bu şekilde cüzdana belirli bir miktar TL yüklenmiş olur.
  • Yükleme ardından otomatik olarak dönüş yapılan borsa ekranındaki, ‘’ Cüzdanlarım/Ethereum/ Al-Sat’’ başlıklı sekmeye tıklanır. Yeni pencereden ‘’Al’’ komutuna tıklanır.
  • Bu adımda açılan boşluk alanına ise alınmak istenilen Ethereum miktarı ve kur fiyatı yazılıp ‘’al’’ kutucuğuna tıklanır.

Tüm adımların sonunda cüzdan bakiyesinde alımda kullanılan TL değerinin gittiğini yerine alınan adette Ethereum’un yüklendiği görüntülenir. Ethereum alım-satım borsalarının tümünde aynı aşamalar ile alım yapmak mümkündür.

Ethereum Nedir?

Ethereum, ilk olarak Kuzey Amerika’da kurucusu Vilatik Buterin tarafından tanıtımı yapılan kripto para sistemidir. Bir at coin statüsünde incelenir. Aslen Blockchain teknolojisinin geliştirilebilmesini ve daha çok alanda kullanılabilmesini amaçlayan bir sistemdir. Ethereum kendi güç kaynağı olan Ether (ETH) kripto para birimini kullanır. Ethereum sisteminde amaç, Bircoin’nin de bağlı olduğu Blockchain sistemi üzerinden yeni yazılımlar sunmak ve Ether al-sat işlemlerine imkan tanımaktır.

Ethereum sağladığı özgürlük ile kullanıcılara birden fazla alt coin çıkarma olanağı sağlar. Ethereum sistemi yanı zamanda kullanıcı bilgilerinin, üçüncü kişiler tarafından öğrenilmesini önler. Ethereum sisteminde yapılan işlemlerin tümü, dağıtık ve anomim şekilde birden fazla cihaz üzerinde saklanır. Bu kapsamda birden fazla cihaza aynı anda üçüncü şahıslarca erişim imkansız hale getirilir. İnternet merkezsiz bir platforma çevrilir.

Ethereum Bitcoin’e Rakip Olabilir Mi?

Ethereum’un Bitcoin’e rakip olması mümkündür. Şuanda Ethereum, Bitcoinden sonra en çok kullanılan ikinci kripto para birimidir. Değerinin çok kısa bir süre içinde yükselmesi, Bitcoin’den sonra ortaya çıkmasına bağlı olarak daha teknolojik detayları içermesi, rekabette yer almasına imkan sağlar. Kurucusu olan Butter ise Bitcoin’e rakip olma gib bir amaçlarının olmadığını belirtmiştir. Diğer yandan Etereum kurucu ekibi, Bitcoin’in ilk çıktığı dönemlerde Blockchain ve Bitcoin geliştirme alanında büyük rol oynayan isimlerden oluşur.

Ethereum ve Bitcoin Arasındaki Farklar Neler?

Ethereum, Bitcoin ayrılıkları hakkında bilgiler şu şekilde sıralanır:

  • Bitcoin sistemi üzerinden yapılabilecek işlemler belirlidir. Ethereum sistemi üzerinden çok daha farklı yazılımlar kullanılabilirken, alt coinler üretilebilir.
  • Ethereum Blockchain’i Bitcoin Blockchain’ine göre daha teknolojik ve güvenlik açısından önde olan bir sistemdir.
  • Bitcoin madenciliğinde yapılan işlem sayısına ve gücüne göre kazanç sağlanırken, Ethereum madenciliğinde, üreticiler arasında denge gözetilir.
  • Bitcoinde bir adet bloğun oluşumu 10 dakika sürer. Ethereum’da bir blok 15 saniye içinde oluşur.
  • Bu blok oluşma hızı kripto para transferlerinin Ethereum’da daha hızlı yapılabilmesine olanak sağlar.

Ethereum Madenciliği Nedir?

Erhereum’un madenciliği, Ethereum blok zincirindeki yeni işlemleri ve bu işlemlerin bloklar içine eklenmesini temel alan meslektir. Madenciler her bir işlemi bloklarlara ekleyerek Ether ödemesi kazanırlar. Madenciler sahip oldukları uygun donanımlar üzerinden, Ethereum sistemin kendilerine yönlendirdiği matematiksel problemleri çözerler. Bu matematiksel denklemlerinin her birinin çözümünde bir blok zincir sistemi üzerinde oluşur. Madenciler oluşturdukları her blok için 2 ETH ödeme alırlar.

Ethereum Madencilik Çeşitleri Nelerdir?

Ethereum madencilik türleri hakkında bilgiler şu şekilde sıralanır:

  • Havuz Madenciliği: Bu madencilik çeşidi Ethermine, Sparkpool, F2pool, Nanopool, 2 miners madencilik havuzlarına dahil olunarak yapılır. Yeni başlayanlar bu havuzlardan her hangi birine kayıt gerçekleştirirler. Çoğu madencilik havuzu işlemlere başlanmadan önce sistem gereksinimlerinin neler olduğunu, yazılımın havuz için nasıl yapılandırılacağını ayrıntılı talimatlar ile madenciye veririler.
  • Bulut Madenciliği: Bu madencilik türünde, madencilik ekipmanlarının tümü satın alınmak yerine kiralanır. Ekipmanların kiralanması halinde bakımları, kurulması, kiralama işlemi sunana tarafça gerçekleştirilir. Bulut madenciliği yapmak için ise öncelikle bu işleyişi ücretsiz olarak test etmek daha sonra kiralama gerçekleştirmek mümkündür. Madenci olmak isteyenler StormGain’e ait olan https://stormgain.com/tr/blog/how-mine-ethereum linkine giriş yaparak, bulut madenciliğini ücretsiz test ederler. Buut madenciliği yapmaya karar verenler ise ekipmanları ve donanımı kiralayarak işlem yaparlar.
  • Solo Madencilik: Kişinin tamamen kendi imkanı ve yazılım bilgisi ile yaptığı madenciliktir. Havuz sistemlerinden bağımsız olarak onlarla rekabet eder. Teknik bilgi ve kişi tarafından kurulan özel bir donanımı gerektirir. Solo madencilikte deneyim kazanarak bir matematik işlemi çözmek ve blok oluşturmak haftalar sürebilmektedir.

Ethereum Madenciliği Nasıl Yapılır?

Ethereum madenciliği yapmak için izlenen adımlar şu şekilde sıralanır:

  • İlk olarak madencilik Rİg’i kurulmalıdır.
  • Rig için AMD Radeon VII, 90 MH/s üretimli ekran kartı bilgisayar uygulanır.
  • Diğer yandan Rig kurmak için güç kaynağı, CPU, LAN bileşenlerini havalandırmak ve istenilen oranda tutmak için kaliteli fiziksel kasa kullanılır.
  • Daha sonra üretimde elektrik kullanımını izlemek için akıllı elektrik prizi modellerinden cihazlara bağlantı yapılması gerekir.
  • 4 GB RAM ve 4GB SSD elemanlarını cihaza kurulur.
  • CPU bağlamak için 6 yuvalı anakart kullanılır.
  • Güç konektörü ise 1.2 KW Corsair CP-9020140-UK olarak tercih edilir. Bu konektör gerekli verimi sağlar.
  • Tüm donanımlarından hazırlanması ardından, tercih edilen sanal cüzdan platformları üzerinden bir adet Ethereum cüzdanı açılır.
  • İşlem ardından bu donamımlara sahip cihaz ile Ethermine, Sparkpool, F2pool, Nanopool, 2 miners madencilik havuzlarından her hangi birine kayıt olunur.
  • İşlem ardından havuzlar içinde, belirli matematik problemlerini yazılım ile çözme ve blok oluşturma işlemine giriş yapılır.

Bu adımlar ile madenci olmak mümkündür.

Ethereum Nasıl Saklanır?

Ethereum’u saklamak için Ethereum cüzdanlarının kullanılması gerekir. Masaüstü, mobil, donanım veya çevrim içi cüzdan çeşitlerinde Ethereum saklamak mümkündür. Ethereum saklamak ve aynı anda Ethereum sisteminin tümünü kullanmak ve indirmek için ‘’ Ether Wallet’’ tercih edilir.

Ethereum’ları mobil cüzdanda her an taşımak için ise Exodus, AtomicWallet, TrustWallet, Coinomi gibi cüzdan çeşitleri kullanılır. Bu cüzdanları mobil cihaza indirerek, her an Ether bakiyesini görüntülemek ve Erhereum mağazasından alışveriş yapmak mümkün hale gelir.

Çevrim içi bir cüzdanda Ether saklanmak istendiğinde, güvenilir koşullar sunan ve şuanda en çok tercih edilen ‘’ Myetherwallet.com ‘’ çevrim içi cüzdan tipi tercih edilir. Bu cüzdanın kullanımında kişiye cüzdana ait bir özel bir de genel kod aktarılır. Bu kodlar güvenliğin sağlanması ve alım-satım işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için gereklidir.  Cüzdan çıkarma işlemlerinde kodlar mutlaka not alınmalıdır.

Ethereum Cüzdanı Nasıl Alınır?

Ethereum cüzdanı almak için izlenen adımlar şu şekilde sıralanır:

  • İnternetten https://www.myetherwallet.com adresine giriş sağlanır. Bu adres ücretsiz Ethereum cüzdanı edinilen resmi bir adrestir.
  • Giriş ile ana sayfaya yansıyan ‘’ Create A New Wallet ‘’ sekmesine tıklanır.
  • Ekrana gelen ‘’Welcome to new’’ karşılaması altındaki ‘’ continue’’ komutuna tıklanır.
  • Yeni ekranda ‘’next’’ kutucuğuna tıklanıp, kayıt tablosuna geçiş yapılır.
  • Bu tablo üzerine doğum tarihi, isim, e-posta, telefon, yeni bir kullanıcı şifresi gibi talep edilen bilgiler girilip ‘’ create wallet’’ kutucuğuna tıklanır.
  • Bilgi verme aşaması ardından oluşan cüzdan ekrana yansıtılır. Cüzdana ilişkin anahtar kodlar açıkça aktarılır.

Bu adımlar ile cüzdan sahibi olunur.

Ethereum Hangi Ülkenin?

Ethereum’un ülkesi bulunmaz. Ethereum’un kurucusu Vilatik Buterin olarak bilinirken, kripto para biriminin her hangi menşei yoktur. Bu sanal para birimi devletlerden ve gerçek dünyaya özgü ekonomi kriterlerinden bağımsız ve madencilik yapan herkes tarafından üretilebilen bir seçenektir. Kullanıcılarının işlemleri yüksek güvenlikli kodlar üzerinden açık kaynakta görüntülenir. Bitcoin Magazine sitesinin kurucularından olan Vilatik, 2011 senesinde Bitcoin dünyası ile tanışması ardından Üniversiteyi bırakarak, dünyada yer alan Bitcoin topluluklarının buluşmalarına katılmış ve idealistliği ile bu sektörün kemik kadrosuna giriş yapmıştır. Ardından Ethereum’u geliştirerek, kripto para piyasasına imzasını atmıştır.

Ethereum 2020 Yılında Nasıl Bir Yol İzler?

Ethereum’un 2020’de izleyeceği yön hakkında bilgiler şu şekilde sıralanır:

  • Ethereum’un günlük işlem hacmi 2020 senesinde geçmiş dönemlere göre çok daha yüksek rakamlarda seyrediyor.
  • Diğer yandan dolar cinsinden karşılığında süre gelen artış, Ethereum’a olan ilgiyi yükseltmektedir.
  • Kripto para piyasaları ve yatırım işlemleri tahminlerinde kayda değer yorumları yapan uzmanlar ise Ethereum’un 2020 yılı sonuna kadar yükselen ivmesini koruyacağını belirtirler.
  • Ethereum’um tam olarak ne kadar fiyat yükselişine gireceği hakkında yorumlar değişirken, hakkında hem fikre varılan detay, dolar karşılığında yükseliş dalgalanması olduğudur.
  • 2020 Ekim ayı grafikleri üzerinden 1 Ether’in 2.965 TL olması ve 1 Ether’in dolar karşılığının ise 373,68 ABD doları olması, elinde Ether bulunanların yatırım işlemlerine tam hızla devam etmesini sağlar.

Ethereum Nasıl Çalışır?

Ethereum işleyişi hakkında detaylar şöyle sıralanır:

  • İşleyiş akıllı sözleşmeler üzerinden sağlanır.
  • 2013 senesinde BTC haricinde bir açık kaynak Blockchain platformu geliştirme düşüncesi ile yola çıkılmış ve bu gerçekleştirilmiştir.
  • Yeni sistemde ise Blockchain üzerinde akıllı sözleşme sistemi uygulanarak her bir işlemin akıllı sözleşme üzerinden kendi kendine işlemesi ve otomatik bir bilgisayar programı gibi çalışması sağlanmıştır.
  • Blockchain akıllı sözleşmeleri ile transferlerde her hangi bir aksama, sahtecilik, sansür oluşması engellenmiştir.

Ethereum Hangi Alanlarda Kullanılır?

Ethereum kullanım alanları şu şekilde sıralanır:

  • Cüzdanlar üzerinden ether muhafaza etmek,
  • Taraflar arası akıllı sözleşmeler yapmak,
  • Yeni tip merkeziyetsiz uygulama (Dapp) geliştirmek,
  • Merkeziyetsiz otonom kuruluşlar inşa etmek,
  • Ethereum ağına ücretsiz bağlanarak ether al-sat işlemi yapmak,
  • Ether üzerinden ödeme gerçekleştirmek,

Tüm bu işlemleri için Blockchain’i kullanılır.

Ethereum İşlem Hızı Nasıl?

Ethereum’un işlem hız durumu, ideal bir seviyeye sahiptir. Ether transferleri blok zincir üzerine 15 saniye içinde aktarılır. Bitcoin ile yapılan işlemlerde ise bu süre 10 dakikaya kadar uzar. Bilgiler kapsamında Ether ile yapılan transferlerin ve al-sat işlemlerinin hızının yüksek olduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan madenciler sayesinde, 1 saniye içinde sistem üzerinden 15 ayrı transfer işlemi gerçekleşir. Vilatik Buterin hedeflerinin bir gün saniye başına 1.000 işlem gerçekleştirebilecek bir yapıyı kurmak olduğunu belirtmiştir.

Ethereum Güvenliği Nasıl?

Ethereum güvenlik durumu, oldukça iyi seviyededir. Ethereum yatırımlarının tercih edilirliğini yükselten en önemli kriter güvenlik koşullarını gerekli ölçüde sunabilmeleridir. Blockchain üzerinde kurulan dApp merkezi olmayan uygulama sistemi, hackleme faaliyetleri zor hale getirir. Herhangi bir sebeple ve yazılım ile Ethereum defterlerine etki etmek oldukça zorlu uygulamaları gerektirir.

Ethereum ilk çıkış yaptığı süre içinde, yeni tasarlanan akıllı kontrat üzerinde bir hack skandalı yaşamıştır. Kontrata ait zayıf noktayı bulan bir gurubun müdahalesi sonucu bu meydana gelmiştir. Bu hack eylemi DAO olayı olarak bilinir. Bu skandal ardından Ethereum kurucuları bir toplantı ve oylama yaparak, sistemin yönetimi üzerinde değişikliğe gitme kararı almışlardır.

‘’Hard Fork’’ adı verilen uygulama ile Ethereum sistemi tamamen ayrı iki farklı sisteme bölünmüştür. Ethereum ve Ethereum Classic bu yönetim ayrılıkları olarak bilinir. Bu kapsamda geliştirilen yeni yazılımlar ile güvenlik koşulları daha üst seviyeye çıkarılmış ve akıllı sözleşmelere ilişkin açıklar ortadan kaldırılmıştır.

Ethereum Fiyat Değişimleri Nereden Takip Edilir?

Ethereum fiyat değişimi takip yeri, https://ethereumprice.org adresidir. Ethereum Price’a ait olan bu ücretsiz platform üzerinden tüm yatırımcılar direk olarak ana sayfa alanında her bir saniyede Ethereum fiyatını ne olduğunu görüntülerler. Linke internetten erişim ile açılan yeni sayfada direk olarak güncel Ethereum fiyatı görüntülenir.

Bu adres üzerinden sadece fiyatı değil kapsamlı sekmeler üzerinden, Ethereum’un son hafta analizlerini, günlük ve altı aylık fiyat grafiklerini, eğilimleri ve özel analiz sunana yıllık grafikleri görüntülemek mümkündür. Ethereum’u başka bir kripto paraya çevirmeden veya alt-sat işlemi yapmadan önce güncel fiyatı ve son ayda içinde olduğu trend koşullarını takip etmek yatırımda avantaj sağlar. Güncel fiyat takipleri için tercih edilebilecek diğer bir kaynak ise‘’ ETHnews.com’’ olarak bilinir.

Ethereum Ve LiteCoin Farkları Neler?

Ethereum, Litecoin ayrılıkları şu şekilde sıralanır:

  • Ethereum akıllı kontraktlar ile çalışır. Litecoin ise doğrudan hızlı ödeme yapmak için çalışır.
  • Litecoin gerçek paranın yerine almak amacı ile üretilmiştir. Ethereum’un böyle bir amacı bulunmaz.
  • Litecoin transfer ve al-sat işlemlerinde oldukça düşük komisyon üzerinden işlem yapma mantığını temel alır.
  • Litecoin’de komisyon açısından avantaj sunma kriteri temel amaç değildir.
  • Litecoin küçük ödemeler için tercih edilirken, Ethereum doğrudan kısa veya uzun vadede kripto para piyasasında kazanç sağlamak için kullanılır.

Bu bilgiler kapsamında kripto para piyasasından yararlanarak kısa süre içinde, minimal rakamlar üzerinden ödeme yapmak veya kripto para almak isteyenler Litecoin’i, akıllı kontratlar çerçevesinde diğer kripto paralar ile ilişkili kar getirici al-sat işlemleri yapmak isteyenler ise Ethereum sisteminin ETH’sini tercih ederler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir