Tether kripto para birimi USDT olarak bilinmektedir. İlk olarak 2014 yılında Realcoin adıyla ortaya çıkan Tether, daha sonra 2015 yılında yeniden markalanma stratejisi güderek Tether adını almıştır. Bu yıllardan sonra kripto para endüstrisinin daha da popüler olmaya başlamasıyla Tether kripto para birimi kısa sürede milyarlarca dolarlık piyasa değerine ulaşmayı başarmıştır. Tether coin hakkında bilinmesi gereken tüm detaylı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.
Tether Kripto Para Birimi
Tether dijital para birimi, üreticisi Tether şirketi tarafından 1 Amerikan Doları’na sabitlenerek değerlendirilmektedir. Blockchain tabanlı bir kripto para birimi olan Tether, piyasada USDT sembolüyle gösterilmektedir. Sektörde USD Tether ismiyle de anılır. Değerinin sabitlenmesi sebebiyle bu kripto para birimi stabil para kategorisinde yani stablecoin olarak kategorize edilmektedir.
Stabil kripto para olarak adlandırılan bu coinler, Dolar, Euro gibi itibari para birimleri ile birebir takas edilebilmektedir. Bu sayede Tether kullanmak istediğinizde banka hesabınızdaki parayı dijitalleştirerek, 1:1 oranında blockchain teknolojisine sahip Tether haline getirebilirsiniz. Böylelikle alım satım işlemlerinde yüksek volatilite gibi olumsuzluklardan korunabilmek mümkün olmaktadır.
Tether ile Bitfinex Bağlantısı
Tether ve Bitfinex borsası bağlantısı, son dönemde kripto para piyasalarında pek çok spekülasyona sebep olmuştur. Bilindiği üzere Tether kripto para birimi ilk olarak Bitfinex borsasında işleme açılmıştır. Ancak ne Tether’in ne de Bitfinex’in internet sitelerinde bu şirketlerin merkezlerinin nerede olduğu veya yetkinin kimde olduğuna dair bir bilgi paylaşılmaması yatırımcıların kafalarında bazı soru işaretleri oluşturmuştur.
Tether döviz kuruna bağlı bir kripto para birimidir. Ancak Tether üretiminin nasıl olduğu henüz netlik kazanmamıştır. Traderler için her bir sanal paranın yani 1 Tether’in 1 dolar değerinde olduğu açıklanmıştır. Tether kripto para üretiminin rezervi hakkında bazı endişeler bulunmaktadır.
Tether Yatırımları Hakkında Bilgi
Tether yatırımı yapmak için bilgi arayışında olan kişilerin internet üzerinden araştırmalara devam ettikleri bilinmektedir. Tether geçtiğimiz yıllarda sadece 1 ay içinde 850 milyon değerinde üretim yapılmıştır. Denetim şirketi Firedman LLP ile Tether arasındaki bağlantının sonlandırılması bu kripto para biriminin çökme risklerini de beraberinde getirmektedir. Eğer bankada yeterli para mevcut değilse, Tether parasının değerinde belirleyici olanın ABD doları yerine piyasa olması gerektiğine dair eleştirilerin bulunduğu bilinmektedir.
Tether Güvenilir Mi?
Tether kripto para birimi güvenilir blockchain teknolojisine sahip olsa da piyasa fiyatlamasının ne şekilde yapıldığı konusunda bazı soru işaretlerini de beraberinde taşımaktadır. Her ne kadar 1 dolara eşit stabil coin olarak nitelendirilse de Tether fiyatları Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşle paralel olarak değer kaybedebilmektedir. İstatistiksel analizlere göre Tether coin fiyatında yaşanan düşüşler, Bitcoin fiyatlarındaki düşüşlere denk gelmektedir. Ancak diğer kripto para birimlerinin aksine Tether’in stablecoin yani sabit kripto para birimi olması da en büyük avantajlarından biri olarak görülmektedir.