Kripto para piyasalarında zaman zaman dolandırıcılık vakaları yaşanabiliyor. Birçok yatırımcı bu şekilde bugüne kadar ciddi ölçülerde mağdur oldu. Ancak bu dolandırıcılık faaliyetleri bugüne kadar hep benzer yöntemler ile gerçekleşmişti. Şimdi ise Türkiye, daha önce hiç rastlanmamış bir dolandırıcılık iddiası ile karşı karşıya. Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından Thodex’in, yatırımcılarını mağdur ettiği iddiaları, borsa CEO’sunun izini kaybettirmesi ve borsaya erişim sağlanamaması gibi bulgular ve devamında gelen iddialar ile Thodex adına çok sert iddialar gündeme geliyor. Borsa kullanıcılarının yoğun olarak para çekememekten şikayet etmesi üzerine, özellikle bugün borsa hakkında yeni ve ciddi gelişmeler gün yüzüne çıktı. Ortaya atılan iddialar ve gün yüzüne çıkan gelişmeler ile birlikte Avukat Oğuz Evren Kılıç, konuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.
Makalede Ne Var?
Borsa Yetkililerine Suç Duyurusunda Bulunuldu
Yerli kripto para borsası Thodex yatırımcıları son günlerde borsadan paralarını çekememek ile ilgili çeşitli şikayetlerini dile getiriyordu. Bu durum bir endişe yaratmaya başlarken, şimdi yatırımcılar korkulanın başlarına gelmiş olabileceğinden şüphelenmeye başladı. Thodex CEO’sunun sosyal medya hesaplarını kapatması, kullanıcıların para çekememesi gibi gelişmeler sonrasında Avukat Oğuz Evren Kılıç, mağdurlara seslendi. Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Kılıç, ilerleyen süreçte neler yapılabileceğini ifade etti. Kılıç açıklamalarında Thodex borsasına ve borsanın sahibi Koineks A.Ş. şirketi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu dile getirdi.
Avukat Kılıç Yapılması Gerekenleri Aktardı
Avukat Kılıç, söz konusu suç duyurularının ardından yurtdışına çıkış yasağı ve şirketin hesaplarına el koyma talebinin de aktarıldığını ifade etti. Kılıç, bu ifadesini dile getirdikten hemen sonra, Thodex CEO’sunun yurtdışına çıkış yaptığı bilgisini paylaştı. Avukat Oğuz Evren Kılıç’ın aktardığı bilgiye göre CEO, 20 Nisan tarihinde İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına çıktı. Avukat Kılıç, süreçle ilgili neler yapılabileceğini aktardı.
Kılıç, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Yapılması gerekenler” dedi ve şu ifadelere yer verdi:
“1- Savcılığa suç duyurusu. Şirketin, ortaklarının ve yetkililerinin alacak, hesap ve varlıklarına tedbiren el konulması talebi.
2- Hesabınızda bulunan meblağa göre tüketici hakem heyetlerine başvuru ya da tüketici mahkemelerinde dava açmak.”
Kılıç: “Herkes İçin Regülasyon Şart”
Kılıç açıklamalarında, mağdurları bu sürecin “yıllarca” sürebileceği konusunda uyardı ve mağdurların kendisini buna göre hazırlaması gerektiğini ifade etti. Kılıç açıklamalarını ayrıca şu ifadeler ile bitirdi: “Umarım bu olaydan herkes üzerine düşen dersi çıkarır. Başta devlet… Yıllardır regülasyon, yasal düzenleme istiyoruz. Yıllardır “Dijital Varlık Kanunu” çıkarılsın diyoruz. Yıllardır borsalara lisans zorunluluğu ve kurumsal denetim lazım diyoruz. Herkes için regülasyon şart.”